پروژه ای از بُرجاس/چهارمین نمایشگاه طراحی تخصصی/کیوریتور: مصطفی معصومی
در بیانیه نمایشگاه آمده است:
طراحی به علت ارتباط مستقیم و بی واسطه ای که بین واقعیت و ذهن هنرمند برقرار می کند، مورد علاقه ی خیل عظیمی از هنرمندان معاصر واقع شد و بوسیله دستاوردهای زبانی هنر های جدید، از سال ۱۹۶۰ میلادی به بعد دچار تغییر و تحول شد و توانست خود را از محدودیت های ابزاری و تکنیکی رها کند.ولی پیش از دستاورد های هنر جدید این اکسپرسیونیست ها بودند که با تاکیدی که بر عنصر خط داشتند برای ارتباط مستقیم با نیازهای ذهنی خویش، مرز بین طراحی و نقاشی را شکستند و این دستاورد بزرگی بود که به طراحی ارزش خاصی بخشید و برای آن کاربردی جدید قائل شد. بنابراین طراحی عاملی شد که واسطه های دست و پا گیر قواعد بصری کنار گذاشته شود تا هنرمند بتواند راهی تازه به دانش و تجربه خویش درارتباط مستقیم با عناصر ذهن و ناخودآگاه و ایده اش باز کند.
«طراحی تخصصی»بیان اولین حس بصری در مواجهه با پدیده ها است. در این تعریف در واقع این ذات طراحی ست که مرز بین طراحی و دیگر رسانه ها را مشخص می کند، نه شکل و صورت آن. با این تفسیر، هنرمند در فرآیند تولید می تواند از هر ابزاری(از کاغذ و قلم و کلاژ کردن هر شی دم دستی گرفته تا دوربین فیلمبرداری و عکاسی) برای خلق یک اثر طراحی استفاده کند.
درباره پروژه/مصطفی معصومی
این نمایشگاه در تاریخ ۵ آبان ماه سال ۱۳۹۶ با حضور هنرمندان گروه بُرجاس و با دعوت از هنرمندان استان های مختلف ایران در گالری ایسو برگزار گشت. این نمایشگاه گروهی ازفعالیت های گروه بُرجاس است که در آن ۳۶ هنرمند با تکنیک و رسانه های مختلف شرکت داشتند.
در این نمایشگاه آثار با تکنیک ها و رسانه های جدید و متنوع تولید و جمع آوری شدند(از جمله میتوان به آثاری که رسانه های جدید مثل هنر تعاملی و اینستالیشن، در فرایند تولید آن استفاده شده، در کنار آثاری که در آن از ابزار هنر کلاسیک طراحی استفاده شده است اشاره کرد) با هدف وسعت بخشیدن به مقوله «طراحی» در ایران و فراروی از تعاریف کلاسیک و عرفی از آن.
پروژه های «بُرجاس» در این نمایشگاه سعی دارد تا بستری را برای گفتمانی پیش برنده و همه گیر تر در رابطه با مقوله طراحی تخصصی فراهم آورد،این نمایشگاه بهانه ای برای نقد،تحلیل و هم اندیشی برای رسیدن به یک تعریف جامع تر از طراحی معاصر می باشد.